European Fluid Mechanics Conference 2014

fredag 12 sep 14
|

I perioden d. 14. – 18. september afholdes på DTU European Fluid Mechanics Conference 2014, som er Europas største konference inden for fluidmekanik. I konferencen deltager omkring 600 forskere fra hele verden, som alle arbejder med forskellige anvendelsesområder af fluidmekanikken.

Fluidmekanikken vedrører alle aspekter af strømmende væsker og gasser under påvirkning af ydre kræfter. Anvendelsesområdet af fluidmekanik er enormt, spændende fra f.eks. strømninger i blodårer og celler til blanding af gasser i forbrændingsmotorer og aerodynamik. Inden for hvert af fluidmekanikkens mange anvendelsesområder, findes der således forskning sted af vital betydning for såvel udviklingen af nye industrielle komponenter som for sundhedssektoren og miljøområdet.

Konferencen finder sted hvert andet år, og det er første gang den finder sted i Danmark. I år har kongreskomiteen valgt specielt at fokusere på bio-fluidmekanik og vindenergi, som er Danske kernekompetencer. Der er inviteret gæstetalere og defineret specielle mini-symposier, som denne gang bl.a. vedrører de nyeste landvindger inden for beskrivelsen af blodstrømninger i kardiovaskulære systemer og vindmøllens aerodynamik.

DTU har i dag en række af verdens førende forskere inden for bl.a. akvatiske organismers biologi og vindenergi, og det er derfor specielt glædeligt, at kongreskomiteen har udpeget disse områder som særligt vigtige for konferencen.

Selv om forskningen indenfor fluidmekanik er relativt teoretisk, er anvendelsesområderne af stor betydning for både den industrielle udvikling af strømningskomponenter samt for vores forståelse af økosystemer og generelle løsningsmodeller inden for miljø- og klimaområdet.

Læs mere på efmc10.org