Kandidatuddannelser (MSc) i vindenergi

DTU Vindenergi tilbyder en komplet 2-årig kandidatuddannelse i vindenergi og desuden ansvarlig for DTU/KAIST dobbeltdiplom-programmet i offshore vindenergi. Derudover bidrager instituttet til tre andre kandidatprogrammer. 

Kandidatgrad i Vindenergi
DTU er det eneste universitet i verden, som kan tilbyde en komplet 2-årig kandidatuddannelse i vindenergi. De studerende vil tilegne sig et grundigt kendskab til de teknologier, der er relevante for en moderne vindenergiproduktion. Det betyder, at de bliver i stand til at analysere, designe, udvikle og operere fremtidige vindenergisystemer. Som studerende kan man vælge mellem elektroteknik eller mekanik som retning med specialisering i alle relevante emner. En del af undervisningen varetages af forskere fra vindmølleindustrien, som er dybt involveret i programmet. 

Læs mere om kandidatprogrammet i Vindenergi 

Offshore Vindenergi DTU-KAIST dobbeltdiplom program
Offshore Vindenergi er et dobbeltdiplom program. Det betyder, at man studerer et år hos DTU og et år hos KAIST—Korean Advanced Institute of Science and Technology. Som studerende får man både et dansk og et internationalt diplom som bevis for de personlige og akademiske kompetencer, man har opnået på det internationale grundlag.

Læs mere om Offshore Vindenergi dobbeltdiplom-programmet

Europæisk Vindenergiuddannelse
European Wind Energy Master (EWEM) er et 2-årigt program, hvor de studerende kan specialisere sig i følgende retninger: Vindfysik, rotorkonstruktion, elkraftsystemer og offshoreteknik. Der er fire universiteter med i programmet: Delft University of Technology, Danmarks Tekniske Universitet, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) og Carl von Ossietzky Universität Oldenburg. De studerende skal som minimum studere på to af universiteterne. 

Læs mere om European Wind Energy Master

Nordisk kandidatprogram i Innovativ bæredygtig energi
“Innovative Sustainable Energy Engineering” er et program under den nordiske universitetsalliance Nordic Five Tech (N5T). Her får man som studerende mulighed for at studere på to af de fem førende nordiske universiteter: Aalto Universitetet i Helsinki, Danmarks Tekniske Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim eller Chalmers Tekniska Högskolan i Gøteborg.

Læs mere om Innovativ bæredygtig energiteknologi

Andre uddannelser i vindenergi på DTU
DTU Vindenergi bidrager til disse programmer:

 

 

Studieleder MSc i vindenergi

Martin Otto Laver Hansen
DTU Wind
45 25 43 16
Hvis du vil se flere videoer fra DTU Vindenergi så besøg vores Youtubekanal