Forskningsfaciliteter

DTU Vindenergi driver to testcentre i verdensklasse, Prøvestation for Store Vindmøller, Høvsøre og Østerild: Nationalt Testcenter for Store Vindmøller.

Ydermere er DTU Vindenergi førende på faciliteter indenfor materialeforskning, for eksempel Mechanical Testing Lab til mekaniske test af fiberkompositmateriale og udstyr til røntgentomografi og karakterisering i 3D og 4D. Risø Campus huser desuden Vestas’ Fire-rotor Konceptmølle, ligesom Poul la Cour Vindtunnel og Large Scale Facility til test af møllevinger op til 45 meter er under konstruktion.

På europæisk niveau leder DTU Vindenergi det europæiske konsortium bag etableringen af den europæiske WindScanner facilitet, som inkluderer det europæiske Road Map for forskningsinfrastruktur udviklet af ESFRI. 

 

Photo: Timm Becker

Vindtunnelen er blandt de største universitetsejede tunneler i verden. Kombinationen af testmuligheder gør den til den eneste af sin slags.

Large Scale Facility er en unik facilitet af de højeste internationale standarder, til forskning i styrke og udmattelse af store strukturer udsat for komplekse belastninger