De studerende

Hæder til DTU studerende

onsdag 07 jul 21
|

Kontakt

Robert Flemming Mikkelsen
Seniorforsker
DTU Wind
45 25 43 20

Kontakt

Mac Gaunaa
Senior Forsker
DTU Wind
46 77 50 89

Kontakt

Taeseong Kim
Professor in Aeroelasticity and Dynamics of Wind Turbines
DTU Wind
21 33 19 61

En håndfuld studerende på DTU’s kandidatuddannelse inden for vindenergi deltog for en uge siden i den årlige ISWTC konkurrence i Delft. Holdet kom hjem med en fornem førsteplads.

10 studerende fra DTU’s windmaster uddannelse tog for en lille uge siden turen til Delft i Holland for at deltage i den konkurrencen ’International Small Wind Turbine Competition’. Med sig havde de to vindmøller – en HAWT (horisontal) og en VAWT (vertikal) vindmølle, som de selv har bygget og testet løbende.

Som noget nyt, havde de studerende lavet nogle vindmøllevinger af bio fibre. Resultatet var fint, men der er stadig noget vej, før vi er helt i mål med bio fibre, fortæller Robert Mikkelsen, seniorforsker hos DTU Vindenergi.

Det var sidste års vindmøllevinger, der er lavet af carbon fibre, der i stedet satte rekorden. HAWT vindmøllen satte ny rekord med en elektrisk CP  på 0.423. Med bio fibrene var CP på fornemme 0.375. Resultatet fra VAWT vindmøllen var en CP på 0.155.

Konkurrencen løb fra den 28. juni til den 1. juli, og ud over DTU var der også deltagere fra Tyskland, Polen, Holland og Ægypten. Da vinderne skulle udnævnes, var det DTU, der blev råbt op af dommerne Robert Rudolph (MHI Vestas) og Jessica Holierhoek (JEHO BV):

”For de studerende er sejren en kulmination på deres indsats med design og fremstilling, som de har brugt foråret på,” lyder det fra Robert Mikkelsen, der fortsætter:

”Det er altid givtigt for os at være med i sådanne konkurrencer. Vi deltager og viser flaget, når der konkurreres på bedste opsætning af vindens energi til strøm. Dertil kommer, at det er en spændende opgave for de studerende at bygge en højt ydende vindmølle, og konkurrencen ISWTC giver studerende indsigt i en del af ingeniørudfordringen.”

Stort tillykke til de studerende: Yvet Maathuis, Artur Zebrowski, Thomas Lykkegaard, David Mularczyk, Tobias Sebastian Bernhardt, Erik Lenstrup, Alejandro Santamaría Benito, Angelos Choudeloudis og Lucía San Juan Flavián. 

De studerende blev vejledt af seniorforsker Robert Mikkelsen, seniorforsker Mac Gaunaa, og professor Taeseong Kim, alle fra DTU Vindenergi.